STEKLENIČKE UPANJA-SLOVENIJA

Moja fotografija
Leta 2006 je na pobudo Klavdije Kurent zaživel projekt Stekleničke upanja v Sloveniji. Samo sporočilo in namen projekta, je naletelo na prekrasen odziv pri onkoloških bolnikih in njihovih svojcih. Zato smo se ustvarjalke iz foruma Otok zakladov združile v neformalno skupino in ustanovile podružnico: BOTTLES OF HOPE – SLOVENIA / STEKLENIČKE UPANJA - SLOVENIJA.

četrtek, 24. januar 2008

Navodila za izdelavo

Na tej strani si lahko ogledate postopke za izdelavo Stekleničk upanja:

http://zadovoljna.si/clanek/trend_report/izdelaj-in-podari-steklenicko-upanja.html



POZOR! Stekleničke upanja so zgolj steklene stekleničke od zdravil ali epruvete (od 15 – 30 ml). Lahko so uporabljene in dobro očiščene ali nove. Stekleničke upanja so lahko oblečene le v Fimo maso. Če so oblečene v karkoli drugega ali pobarvane, so to lahko amuleti zdravja, vazice sreče ipd., ne morejo pa nositi naziva Stekleničke upanja. Tudi za Fimo maso obstaja razlog: bolniki, ki so v procesu zdravljenja, so večinoma zelo neodporni in zgolj Fimo masa ne zadržuje v sebi ali na sebi raznih spor, ki bi jim utegnile škodovati. Zato ima lahko tako oblečeno stekleničko vedno pri sebi.


POZOR! Na stekleničkah naj ne bo manjših in tanjših delcev Fima, ki bi viseli stran, saj se hitro polomijo, bodisi pri dostavi ali pa v bolnikovih rokah.

Ni komentarjev: